Relationship between eating red meat and rheumatoid arthritis
There are many disadvantages to eating too much red meat
Scientists say that eating large amounts of red meat may be linked to the development of rheumatoid arthritis.
[A recent study showed that people who ate a large amount of red meat every day were twice as likely to develop arthritis than those who ate less meat, perhaps twice a week.
During this study, scientists studied the eating habits of twenty-five thousand people.
Rheumatoid arthritis causes inflammation in the membranes of the joints, which causes a feeling of roughness in the joints and causes erosion
The ages of those who underwent this study were between 45 and 75 years old, the study was conducted on the reports of medical practitioners who treated them between 1993 and 1997.
Each of them was asked to spend a week following the same diet as usual for him, and then the quantities of foods in each meal were measured.
Then the scientists looked at cases of rheumatoid arthritis and osteoarthritis up to 2002.
Scientists discovered that eighty-eight people had rheumatoid arthritis, or a form of arthritis, and compared their diet to 176 people who did not have the disease to see the difference between their diets.
The researchers suggest that a substance in meat, possibly collagen, may trigger an immune system response that may in turn affect joints.
Iron may also be a common factor in this process, as it has been observed in joint membranes, causing tissue damage.
Other studies have shown that Mediterranean countries, whose populations tend to consume less meat in their diets, have lower rates of arthritis.
Those with a vegetarian diet were also less likely to suffer from this type of disease.
Professor Alan Silman, Professor of Arthritis at the University of Manchester, said: 'There may be an association between red meat consumption and other diseases, but there is no evidence of rheumatoid or rheumatoid arthritis.
"This is the first time we've seen this link between meat consumption and arthritis," he added.
There was also a relationship between arthritis and smoking, as well as between vitamin C deficiency in the body, but experts said that the most powerful of these factors is eating red meat in large quantities.
The research team also discovered that eating large amounts of protein in any form, such as vegetable proteins or fish, increases the risk of arthritis, while eating fats was not at the same level of risk.
Other dangerous factors
A spokeswoman for the Arthritis Research Institute said: "This study gives us new evidence that environmental factors may cause arthritis."
"In light of this new evidence, we may suggest that people should reduce their red meat intake," she said.
She added: "We want people to think that eating a hamburger four times a week may cause them to develop arthritis quickly, because they are exposed to other contributing factors, such as genetic factors, smoking or vitamin deficiency."
"Red meat in itself is not dangerous to health, but it should be eaten in moderation as part of a balanced diet," she said.
"Diet has become an important factor in the development of arthritis, and studies like this give us evidence of the relationship between diet and a person's disease," said Mo Achia, a spokesman for the Arthritis Patient Care Foundation.
"People with arthritis should eat less fat, and lots of fruits and vegetables, for good health," he said.
Transported .
علاقة بين أكل اللحوم الحمراء والإصابة بالتهاب المفاصل
مضار كثيرة للافراط في تناول اللحوم الحمراء
يقول العلماء إن تناول كميات كبيرة من اللحوم الحمراء ربما يكون له صلة بالإصابة بالتهاب المفاصل المعروف بالروماتويد.
[فقد أظهرت دراسة حديثة أن الناس الذين تناولوا كميات كبيرة من اللحوم الحمراء كل يوم كانوا أكثر عرضة بمقدرا الضعف بالإصابة بالاتهاب المفاصل عن أولئك الذين تناولوا كميات أقل من اللحوم، ربما مرتين أسبوعيا.
وقد درس العلماء خلال هذه الدراسة العادات الغذائية لخمسة وعشرين ألف شخص.
ويسبب الروماتويد التهابا في أغشية المفاصل مما يتسبب في الإحساس بخشونة في المفاصل كما يتسبب في تآكلها
وكانت أعمار الذين خضعوا لهذه الدراسة بين 45 و75 سنة، أجريت الدراسة على تقارير الأطباء الممارسين الذين عالجوهم ما بين عامي 1993 و1997.
وقد طلب إلى كل منهم أن يمضي أسبوعا متبعا نفس النظام الغذائي المعتاد له، ثم تقاس كميات الأطعمة في كل وجبة.
ثم بحث العلماء حالات الإصابة بالروماتويد والتهاب المفاصل حتى عام 2002.
واكتشف العلماء أن ثمانية وثمانين شخصا أصيبوا بالروماتويد، أو بأحد أشكال التهاب المفاصل، وقارنوا بين نظامهم الغذائي بحالات 176 شخصا لم يصابوا بالمرض لمعرفة الفارق بين أنظمتهم الغذائية.
ويشير الباحثون إلى أن مادة ما في اللحوم، ربما الكولاجين، قد تسبب استجابة للجهاز المناعي قد تؤدي بدورها إلى التأثير على المفاصل.
كما قد يكون الحديد عاملا مشتركا في هذه العملية، فقد لوحظ وجوده في أغشية المفاصل، مما يتسبب في تلف في الأنسجة.
وكانت دراسات أخرى قد أظهرت أن دول البحر المتوسط، التي يميل سكانها إلى استهلاك كميات أقل من اللحوم في وجباتهم الغذائية، لديها نسب أقل من الإصابة بالتهابات المفاصل.
كما كان أصحاب الحمية الغذائية النباتية أقل عرضة للإصابة بهذا النوع من الأمراض.
وقال بروفيسور آلان سيلمان، أستاذ التهاب المفاصل في جامعة مانشستر: "ربما تكون هناك علاقة بين استهلاك اللحوم الحمراء وبين أمراض أخرى، لكن لا يوجد دليل على علاقته بالروماتويد أو التهاب المفاصل".
وأضاف: "هذه هي أول مرة نرى فيها هذه العلاقة بين استهلاك اللحوم والتهاب المفاصل".
كما ظهرت علاقة بين التهاب المفاصل وبين التدخين وكذلك بين نقص فيتامين C في الجسم، لكن الخبراء قالوا إن أقوى هذه العوامل هو تناول اللحوم الحمراء بكميات كبيرة.
كما اكتشف فريق البحث أن تناول كميات كبيرة من البروتين بأي صورة كان، كالبروتينات النباتية أو الأسماك، يزيد من مخاطر الإصابة بالتهاب المفاصل، بينما لم يكن تناول الدهون على نفس الدرجة من الخطورة.
عوامل أخرى خطيرة
وقالت ناطقة باسم معهد أبحاث التهاب المفاصل : "هذه الدراسة تعطينا أدلة جديدة على أن العوامل البيئية قد تتسبب في الإصابة بالتهاب المفاصل".
وقالت: "على ضوء هذه الأدلة الجديدة، ربما نشير إلى أن على الناس أن يقللوا من تناول اللحوم الحمراء"
وأضافت: "نريد من الناس أن يفكر الناس في أن تناولهم للهامبرجر أربع مرات أسبوعيا قد يتسبب في إصابتهم بالتهاب المفاصل بسرعة، لأنهم يتعرضون لعوامل أخرى مساعدة، كالعوامل الوراثية أو التدخين أو نقص فيتامين
وقالت: "اللحوم الحمراء في حد ذاتها ليست خطيرة على الصحة، لكن يجب تناولها باعتدال كجزء من حمية غذائية متوازنة".
وقال مو أتشيا، الناطق باسم مؤسسة رعاية مرضى التهاب المفاصل: "لقد أصبح النظام الغذائي عاملا مهما في الإصابة بالتهاب المفاصل، ومثل هذه الدراسات يعطينا الدليل على علاقة النظام الغذائي بإصابة الشخص بالأمراض".
وقال: "المصابون بالتهاب المفاصل يجب أن يتناولوا كميات أقل من الدهون، وكميات كبيرة من الفاكهة والخضروات، من أجل صحة جيدة".
منقول .